Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to czas , w którym mamy najróżniejsze dynie. W swoim ogrodzie mam różne odmiany ale jedną z najlepszych jest moim zdaniem muscat. Ma aromatyczny miąższ o zapachu melona. Z jej dodatkiem piekę najczęściej ciasta.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Całe jajka zmiksować z cukrem na puch. Wciąż miksując dodawać małymi porcjami olej, rodzynki lub wiśnie. Dokładnie wymieszać. Suche produkty wymieszać w misce i połączyć z mokrymi. Wymieszać i przelać na blachę o wymiarach 25/34 cm. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu-ciasto przekroić na dwa blaty.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać po łyżce sera śmiatnkowego na przemian ze śmietaną. Wmieszać serek Danio, dodać otartą skórkę cytrynową i "Śnieżkę". Rozsmarować 3/4 masy na pierwszym blacie, posypać połową wiórek i przykryć drugim blatem. Docisnąć. Resztę masy rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać resztą wiórek. Ciasto wstawić do lodówki na noc. Najlepsze jest następnego dnia.