Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko kwaśne ciasto znika w oka mgnieniu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 74
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 229
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 160
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 74
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 229
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 160
Składniki
Rabarbar obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,zasypujemy kilkoma łyżkami cukru i odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy biszkopt. Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka wbijamy do miski i ubijając wlewamy 6 łyżek gorącej wody. Dalej ubijając ,powoli wsypujemy cukier ,ubijamy aż masa zgęstnieje. Wtedy delikatnie mieszamy z przesiewaną przez sito mąką. Na dno tortownicy wykładamy osączony z soku rabarbar ,zalewamy ciastem i pieczemy około 45 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.