Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne i szybciutkie ciasto, które mój mąż uwielbia!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 134
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 105
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 134
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 105
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki najlepiej mikserem oprócz bananów.
Banany zgniatamy, wystarczy nawet widelcem do uzyskania gładkiej masy. Następnie łączymy z pozostałymi składnikami.
Przygotowujemy podłużną brytwannkę- smarujemy masłem lub margaryną i obtaczamy bułka tartą. Ciasto potem bez problemu wypada ;)
Pieczemy przez około 50 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, cały czas z termoobiegiem!! (dzięki temu jestem pewna, że nie wyjdzie zakalec)