Ciasto 3 Bit bez pieczenia

Ciasto 3 Bit bez pieczenia
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Ciasto 3 Bit bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do zagotowanego mleka wlewamy powoli rozdrobiony budyń cały czas mieszając. Gdy się zagotuje zdjąć z gazu i odstawić do przestudzenia. ( najlepiej przykryć folią spożywczą aby nie powstał kożuch). Masło zmiksować a następnie łyżka po łyżce dodać schłodzony budyń cały czas miksując.

    Żelatynę zalać zimną wodę a następnie odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać żelatynę w rondelku. Żelatynę rozpuszczamy nie doprowadzamy do wrzenia. ( bo straci swoje właściwości żelujące). Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Na koniec wlewać powoli przestudzoną żelatynę cały czas miksując.

    Blaszkę o wymiarach 25 na 35 wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą wartę herbatników. Wyłożyć masę krówkową i rozsmarować równomiernie na herbatnikach. Najlepiej używać masy korówkowej, która w składzie ma tylko mleko i cukier. Taka masa nie są sztywne i łatwo ją rozsmarować. Na masę krówkową wyłożyć kolejną warstwę herbatników.

    Następnie wykładamy masę budyniową i kolejną warstwę herbatników. Na koniec wyłożyć bitą śmietanę i zetrzeć na nią mleczną czekoladę.

    Odstawić na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 07 marca
Pyszności, uwielbiam takie ciacha, a po filmie dopadła mnie chęć zjedzenia takiej słodyczy :)
Dobrze, że... Czytaj całość »
Pyszności, uwielbiam takie ciacha, a po filmie dopadła mnie chęć zjedzenia takiej słodyczy :)
Dobrze, że cukiernia po sąsiedzku ;)
Maudie 07 marca
Wciągnęłabym taką kostkę zamiast kolacji :))))
Paninadeser 07 marca
Najlepsze ciacho!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki