Ciasteczka z Masłem Orzechowym i Czekoladą.

Ciasteczka z Masłem Orzechowym i Czekoladą.
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Uwielbiam takie ciacha,stanowczo za rzadko je robię,są pyszne ;-)

Składniki

  • 40 szt.
  • 180 g masła orzechowego
  • 100 g masła
  • 170 g cukru trzcinowego
  • mały cukier waniliowy
  • 1 jajko L
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 50 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temp.pokojowej.
    Miękkie masło orzechowe,masło i cukier ubijam na puch,następnie wbijam jajko i wsypuje cukier waniliowy,miksuje krótko i przesiewam przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,daje szczyptę soli,wsypuje drobinki czekoladowe,mieszam dokładnie mikserem na małych obrotach lub można użyć łyżki do wymieszania.
    Z gotowego ciasta formuje w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego,układam w odstępach,na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
    Ciasta piec w temp.175 C przez 15-20 min.do zarumienienia.
    Gotowe letnie ciasteczka przełożyć do puszki.
    Z doświadczenia wiem,że takie ciacha szybko znikają,także nie zagrzeją długo miejsca w zamkniętej puszce :-)


Komentarze do przepisu (14)

slodkisentyment 15 maja
Super, normalnie się uśmiechają :):):)
KulinarnaChwila 15 maja
Ładnie wyglądają i smakują penie też :)
Maudie 15 maja
Super smakowite piegowate śliczności :))))))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 40 szt.
  • 180 g masła orzechowego
  • 100 g masła
  • 170 g cukru trzcinowego
  • mały cukier waniliowy
  • 1 jajko L
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 50 g gorzkiej czekolady
Składniki