Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje najszybsze i mało pracochłonne w przygotowaniu ciastka, co ciekawe bez jajek i mąki. Aromatyczne i mało słodkie.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Składniki
Mleko podgrzać i rozpuścić z masłem. Pozostałe składniki wymieszać w misce.
Wlać gorące mleko do miski i wszystko wymieszać dokładnie łyżką. Powstanie gęsta, mało apetyczna ;) masa.
Masę wyłożyć równomiernie na blachę (taką "z piekarnika") wyłożoną papierem do pieczenia (będzie mieć grubość ok 0,5 cm). Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Przy dłuższym pieczeniu ciastka robią się twarde i chrupiące jak "sezamki". Też smaczne, zależy jaką konsystencje kto lubi ;)
Po upieczeniu i tylko lekkim ostygnięciu pokroić na dowolne kształty (u mnie romby), najlepiej kroi się okrągłym nożem do pizzy.
Ciastka można bardzo długo przechowywać w pojemniku. Ja eksperymentuję z aromatami, olejkami, czasem dodaję kakao w proszku lub kawę rozpuszczalną.