Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i niezwykle intensywny chrzan domowy bez dodatku konserwantów, który będzie idealnym dodatkiem do wędlin, mięs, jajek, sosów oraz zup. Przepis na jego przygotowanie jest bardzo prosty.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 219
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 166
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 219
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 166
Składniki
Korzenie chrzanu obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, skrapiając startą część sokiem z cytryny (zapobiegnie to ciemnieniu chrzanu). Starty chrzan doprawiamy do smaku solą oraz cukrem i dokładnie mieszamy. Dla wzbogacenia smaku oraz nadania delikatności, możemy dodać do niego śmietanę - otrzymamy wtedy łagodniejszy chrzan śmietankowy. Gotowy chrzan przekładamy do słoiczków i szczelnie zakręcamy, aby zapobiec zwietrzeniu. Słoiczki przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)