Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się lato - zbliżają upały. Chłodnik powinien często pojawiać się w naszej diecie. Oto prosty przepis na doskonały chłodnik.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Ogórki kroimy na drobną kostkę, a rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach tarki. Szczypiorek i koperek należy posiekać.
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wymieszać należy z jogurtem, kefirem i koncentratem buraczanym. Doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki celem schłodzenia. Najlepszy jest na drugi dzień gdy smaki się przegryzą Dodatkowy plus tej zupy to jej dietetyczność. W linku pod wpisem znajdziecie więcej przepisów na lekkie dania zgodne z nową dietą Vitalia.