Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb robi się bardzo szybko, na drugi dzień jest bardzo świeży, pestki Dyni dodają mu smaku, z przyjemnością jemy.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9708
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 733
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 139
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9708
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 733
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 139
Składniki
1. Drożdże kruszymy w misce.
2. Dodajemy cukier.
3. Następnie mąkę.
4. Wlewamy wodę i mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Do większej miski wsypujemy mąki, dodajemy sól.
7. Wlewamy rozczyn oraz wodę.
8. Dodajemy pestki dyni
9. Wyrabiamy ciasto.
10. Odstawiamy do wyrośnięcia.
11. Przekładamy do foremki podłużnej.
12. Pieczemy 50 minut w 180˚C. 13. Chlebek gotowy. 14. Smacznego.