Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na chleb, który jest prosty, a czas przygotowania niezbyt długi. Suszone zioła nadają mu świetny smak. Doskonale smakuje z różnego rodzaju pastami lub po prostu z sezonowym pomidorem i szczypiorkiem.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13156
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 99
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22679
Smak wiosny!
Odsłon: 379
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 333
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13156
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 99
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22679
Smak wiosny!
Odsłon: 379
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 333
Składniki
Drożdże wsypujemy do miski, zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 10 minut.
Do miski z drożdżami dodajemy mąkę, cukier, sól, otręby owsiane i zioła prowansalskie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z przepisu wychodzi 1 keksówka.