Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zraziłam się do kupnego chleba, upieczony sobie jest zawsze lepszy i dłużej świeży.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 325
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 160
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 325
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 160
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 53
Składniki
1. Drożdże kruszymy do miski. 2. Dodajemy mąkę. 3. Wlewamy wodę. 4. Rozrabiamy i zostawiamy do wyrośnięcia.
5. Do miski wsypujemy mąki oraz sól.
6. Wlewamy Rozczyn oraz maślankę.
7. Następnie wodę.
8. Dodajemy pestki słonecznika. 9. Wyrabiamy ciasto i odstawimy do wyrośnięcia.
10. Przekładamy do formy. 11. Pieczemy 40 minut w 180˚C. 12. Chlebek gotowy. 13. Smacznego.