Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek na bazie ziemniaków.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Składniki
1. Drożdże kruszymy do miski.
2. ½ szk. mleka lekko podgrzewamy
3. Do drożdży dodajemy cukier.
4. ½ szk. mąki
5. Podgrzane mleko.
6. Rozrabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia.
7. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu mielimy.
8. Do miski wsypujemy resztę mąki.
9. Dodajemy ziemniaki.
10. Wlewamy rozczyn.
11. Wbijamy jajka.
12. Wlewamy resztę mleka, solimy.
13. Wsypujemy pestki słonecznika.
14. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
15. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy do formy.
16. Pieczemy 40 minut w 180 ̊C. 17. Chlebek gotowy. 18. Smacznego.