Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chinkali rewelacyjnie smakują jako przekąska do piwa
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 123
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 683
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 103
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 123
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 683
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 103
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Składniki
Mięso, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną cebulę,czosnek przeciśnięty przez praskę oraz bulion łączymy razem w misce. Nasiona kolendry ucieramy w moździerzu i także dodajemy do farszu, doprawiamy pieprzem i solą.
Z podanych składników zagniatamy ciasto na pierożki, powinno być takie jak na nasze polskie pierogi. Kiedy ciasto będzie już gotowe,odstawiamy je na parę minut aby odpoczęło
Następnie wałkujemy na cienki placek. Dużym kubkiem (około 10-12 cm)wykrawamy okręgi. Na środek każdego placka wykładamy łyżkę farszu.Z ciasta tworzymy coś na kształt sakiewki,zawijanej w harmonijkę. Końcówkę dociskamy i wykręcamy
Gotowe chinkali wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy je łyżką cedzakową, opruszamy najlepiej świeżo mielonym pieprzem. Można udekorować natką pietruszki lub świeżą kolendrą. Podajemy ciepłe