Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-05-2019
Przedstawiam chili con carne w zdrowszej wersji. Danie jest dietetyczne, bo z chudym mięsem z indyka i tak samo smaczne lub nawet smaczniejsze niż jego oryginalna wersja:).
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3873
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3873
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i papryki oraz posiekany drobno czosnek. Smażymy przez 5 minut, po czym dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i pomidory. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
Do dania dodajemy przyprawy według smaku i uznania. Nie żałujemy przypraw - danie powinno być aromatyczne.
Chili con carne podajemy z ryżem, łyżką jogurtu naturalnego, odrobiną sera i natki pietruszki.