Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne włoskie ciasteczka cantucci z żurawiną i pistacjami, doskonałe do kawy.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Olej zmiksować z cukrem i jajkami. W drugiej misce zmieszać mąkę, sól i proszek. Połączyć składniki, zmiksować ciasto (będzie dosyć gęste) dodać żurawinę i pistacje i zmieszać łyżką. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformować długi wałek - piec przez 35 minut, odstawić do ostygnięcia na 10 minut i potem pokroić na lekko ukośne plastry ( ok 1 cm na grubość). Ciastka ułożyć na blachę i piec kolejne 15 minut w 140 stopniach.