Burgery z łososia i bakłażana.

Burgery z łososia i bakłażana.
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Delikatne burgery do bułki z dodatkami lub do obiadu...Serdecznie polecam:)

Składniki

  • łosoś surowy 300g
  • Bakłażan
  • kilka bąków zielonej cebulki
  • mała czerwona cebula
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • 2 jajka
  • papryczka chili
  • płatki owsiane 3-4 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki plus do obtoczenia
  • sól do smaku
  • czosnek 3 ząbki
  • tłuszcz do obsmażenia

Przygotowanie

  1. Bakłażana pokroić drobno ,nasolić i zostawić na sitku na 15min.by puścił soki.

    Łososia,cebulki,czosnek,papryczkę również drobno pokroić.

    Dodać płatki owsiane,jajka,ocet balsamiczny,odciśniętego bakłażana,bułkę tartą i dobrze wyrobić masę.

    Formować małe burgery,posypać bułką tartą i kłaść na rozgrzany tłuszcz.

  2. Ja robiłam na patelni grillowej z minimalną ilością masła klarowanego.
    Usmażyć z dwóch stron na złoty kolor.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (27)

konhambos 13 maja
Cudowne! Genialna kompozycja.
fafiatko 13 maja
Przepis jest wprost niesamowity! jestem pod wrazeniem tego nieoczywistego polaczenia, ktore musi byc wyborne!!!
pelen_brzuszek 13 maja
jak łosoś to biorę w ciemno :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • łosoś surowy 300g
  • Bakłażan
  • kilka bąków zielonej cebulki
  • mała czerwona cebula
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • 2 jajka
  • papryczka chili
  • płatki owsiane 3-4 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki plus do obtoczenia
  • sól do smaku
  • czosnek 3 ząbki
  • tłuszcz do obsmażenia
Składniki