Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie daj się zwieść nazwą - są tak samo dobre jak wołowe. Zachęcam do spróbowania!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32589
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 940
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 340
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32589
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 940
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 340
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować takie burgery.
Zaczniemy od przygotowania dżemu z czerwonej cebuli. Cebule należy obrać i pokroić ją w pióra (tak się chyba mówi :D ) Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy dwa wyciśnięte ząbki czosnku. Dodajemy 200ml czerwonego wina, zmniejszamy ogień i dusimy przez kilka minut. Dodajemy 2 łyżki miodu. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dusimy przez 20 minut. Na koniec dodajemy łyżkę octu balsamicznego i dwie łyżki brązowego cukru aby skarmelizować nasz dżem. Dżem można przestudzić i włożyć do lodówki.
Burgery robimy w sposób następujący. Potrzebujemy jedną puszkę czerwonej fasoli (musimy ją wcześniej wypłukać). Dodajemy do niej jajko i wszystko blendujemy, albo ugniatamy widelcem. Dodajemy płatki owsiane (ilość ciężko określić - powinny istotnie zagęścić masę). Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy burgery (warto zmoczyć ręce, wówczas łatwo odejdą od dłoni). Smażymy po około dwie i pół minuty z każdej strony na oliwie z oliwek.
Bułkę przekrawamy na pół. Spodnią część bułki smarujemy majonezem. Następnie układamy sałatę, kozi ser, dżem z cebuli, burgera, pomidora i wszystko przykrywamy bułką. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia filmu!