Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki kiszone, idealne na barszcz świąteczny.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 63
...ale pyszny.
Odsłon: 147
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 63
...ale pyszny.
Odsłon: 147
Składniki
Buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Słoiki i zakrętki dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć. Przyprawy podzielić po równo i wrzucić do słoików. Następnie wrzucamy buraki wraz z czosnkiem, zalewamy wodą tak aby buraki były przykryte. Zakręcamy dokładnie i odstawiamy na minimum 7 dni. Po tym czasie buraki są już ukiszone ale im dłużej zwlekamy z otwarciem tym lepiej. Gotowe !!!