Buraczkowa z kapustą pekińską i fasolą

Buraczkowa z kapustą pekińską i fasolą
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Bardzo smaczna zupka,kolor taki uzyskuję ponieważ buraczki daje pod koniec gotowania.

Składniki

  • 4 kości ogonkowe(lub kto co woli),
  • buraczek 250 g,
  • 6 dużych ziemniaków,
  • 2 puszki białej fasoli(każda netto 240 g),
  • 1 duża marchew,
  • 1 łyżka przyprawy z dodatkiem soli,
  • 2 łyżki octu,
  • 2 łyżki cukru,
  • mała śmietana,
  • 1 liść laurowy oraz 4 ziela angielskie,
  • 1 liść pora i gałązka selera,
  • pół małej kapusty pekińskiej,
  • pęczek natki pietruszki .

Przygotowanie

  1. wykonanie :Do garnka wlać 2 litry wody, dodać kości wieprzowe, marchew, buraczki oraz liść pora i gałązka selera pokrojoną drobno, gotować do miękkości mięsa i buraków(buraczki miękkie wyjąć z wywaru i ostygnięte zetrzeć na tarce jarzynowej doprawić octem i cukrem z opisu). Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki doprawić do smaku przyprawą z dodatkiem soli , gotować do miękkości ziemniaków, jak już są miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską oraz fasolę, liść laurowy oraz ziele , gotować do miękkości kapusty. Gdy wszystko jest już miękkie dodać wcześniej przygotowane buraczki, zagotować, śmietanę rozprowadzić z wywarem z zupy, zagotować. Po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Dodatkowo można dodać jajko ugotowane na twardo.

Składniki
  • 4 kości ogonkowe(lub kto co woli),
  • buraczek 250 g,
  • 6 dużych ziemniaków,
  • 2 puszki białej fasoli(każda netto 240 g),
  • 1 duża marchew,
  • 1 łyżka przyprawy z dodatkiem soli,
  • 2 łyżki octu,
  • 2 łyżki cukru,
  • mała śmietana,
  • 1 liść laurowy oraz 4 ziela angielskie,
  • 1 liść pora i gałązka selera,
  • pół małej kapusty pekińskiej,
  • pęczek natki pietruszki .
Składniki