Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne buraczki idealne do zimowej spiżarki
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Buraczki ugotować ze skórką, obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić do utartych buraczków i wymieszać.
Zalewa: cukier, ocet i sól zagotować i wystudzić.
Do wystudzonych buraczków wlać wystudzoną zalewę, wymieszać. Wkładać do słoików i pasteryzować na lekkim ogniu około 25 minut.
Po 3-4 dniach można wyciągać do obiadu:)