Buraczki z czarną porzeczką

Buraczki z czarną porzeczką
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Wyśmienite połączenie składników, które sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych. Szczególnie pieczeni lub mięs smażonych. Spróbujecie, to nawet mięsa nie trzeba będzie ;)

Składniki

  • 500 g podłużnych buraczków
  • 1 słoik (200 ml) czarnej porzeczki w naturalnym syropie (bez cukru)
  • 25 ml oleju z pestek winogron
  • ksylitol

Przygotowanie

  1. Buraczki czyścimy, każdą sztukę owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 minut w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Porzeczki osączamy z zalewy, dodajemy do buraczków razem z olejem. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

Komentarze do przepisu (3)

pelen_brzuszek 01 kwietnia
brzmi naprawdę ciekawie, a wygląda jeszcze lepiej :)
Maudie 02 kwietnia
Mam u siebie buraczki z wiśniami więc z porzeczkami koniecznie muszę wypróbować:)Brzmi pysznie:)
konhambos 03 kwietnia
super!
Składniki
  • 500 g podłużnych buraczków
  • 1 słoik (200 ml) czarnej porzeczki w naturalnym syropie (bez cukru)
  • 25 ml oleju z pestek winogron
  • ksylitol
Składniki