Buraczki w śmietanie

Buraczki w śmietanie
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Po prostu uwielbiamy buraczki. Każda postać jest dla nas rarytasem. Najlepsze są jednak pieczone.

Składniki

  • 500 g podłużnych buraczków
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki listków tymianku
  • cukier
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Buraki owijamy w folię aluminiową (każdy z osobna), pieczemy 90 minut w 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Śmietanę mieszamy z majonezem i listkami tymianku. Łączymy z buraczkami, do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem. Schładzamy.

Komentarze do przepisu (7)

Pieprzyczfantazja 07 sierpnia
prezentują się wyśmienicie!
Obserwator 07 sierpnia
Wyborne ! Wygrałeś łyżeczkę !
ErJot 07 sierpnia
To musi być pyszne:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g podłużnych buraczków
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki listków tymianku
  • cukier
  • sól, pieprz
Składniki