Buraczki tarte do obiadu

Buraczki tarte do obiadu
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Nasze ulubione, tradycyjne, choć nieco musieliśmy „od cukrzyć”.

Składniki

  • 500 g buraczków podłużnych
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • ocet ryżowy
  • ksylitol
  • sól, pieprz

Przygotowanie


  1. Buraczki myjemy, każde z osobna owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 min w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Dodajemy olej, do smaku doprawiamy octem, ksylitolem, solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 04 kwietnia
Takie buraczki to ja zawsze chętnie :)
pelen_brzuszek 05 kwietnia
lubię to :)
konhambos 07 kwietnia
pieczone juz same w sobie sa pyszne, tak przyrzadzone uwielbiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g buraczków podłużnych
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • ocet ryżowy
  • ksylitol
  • sól, pieprz
Składniki