Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja moich ulubionych bułeczek- tym razem z mąką żytnią razową. Zdrowo, lekko, smacznie i dietetycznie:)
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 2616
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 274
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 31
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 2616
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 274
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 31
Składniki
Wszystkie składniki wymieszałam w misce na gładką masę, piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Masę nakładałam do silikonowych foremek (ok. 1 kopiasta łyżka na każdą foremkę, bo ciasto sporo urośnie).
Piekłam 20 minut. Z podanych ilości wyszło mi 7 sporych bułek. Masa jest na tyle gęsta, że można spokojnie wyłożyć ją na papierze do pieczenia- bułki powinny normalnie urosnąć. Smacznego żytniego:) Kanapeczki w mojej ulubionej wersji- z serkiem President 0%, gotowaną piersią z kurczaka, musztardą kremską i kiełkami rzodkiewki. Pucha:)