Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska .
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Drożdże kruszymy do ciepłego mleka, dodajemy odrobinę cukru oraz 2 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy by zaczyn ruszył. Do podrośniętego zaczynu dodajemy olej, żółtko, sól oraz mąkę i zagniatamy elastyczne ciasto, zostawiamy na 20 minut by podrosło. Mozzarellę odsączamy a cebulkę prażoną rozcieramy na drobniejsze kawałeczki. Ciasto dzielimy na kawałki u mnie było to 20 części bo tyle było kulek mozzarelli. Na każdy kawałek ciasta układamy ser i formujemy zgrabną bułeczkę, obtaczamy górę bułki w cebulce i układamy na blaszce. Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach na niższym poziomie piekarnika by nam się nie spaliła cebulka na wierzchu. Podajemy z ulubionymi sosami .