Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 76
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 76
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Składniki
Do miseczki odważyć mąkę w środku zrobić wgłębienie dodać drożdże, cukier i odrobina wody, lekko wymieszać i odstawić na 15 minut. Gdy zaczyn ruszy dodać sól i stopniowo wodę. Wyrabiać ręcznie aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Zostawić w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość. Następnie formować bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przez środek każdej bułeczki zrobić przedziałek. Piec w 180 około 20-30 minut. Smacznego