Budyniowy omlet

Budyniowy omlet
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Szybkie, słodkie śniadanko idealne dla małych jak i dużych dzieci. Polecam!

Składniki

  • 1 jajko
  • 1 budyń w proszku - u nas śmietankowy 
  • 1/3 szkl mleka lub wody

Przygotowanie

  1. Białko jajka ubijam.

     Budyń rozpuszczam w mleku. 

    Do ubitego białka dodaje żółtko i budyń z mlekiem i delikatnie mieszam. 



    Smaze na patelni bez tłuszczu na małym ogniu pod przykryciem po ok 3-4 min z każdej strony. Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

SprytnaChochla 09 sierpnia
Takiego omletu jeszcze nigdy nie jadłam. Brzmi ciekawie
terwol 09 sierpnia
Bardzo ciekawy.
Składniki
  • 1 jajko
  • 1 budyń w proszku - u nas śmietankowy 
  • 1/3 szkl mleka lub wody
Składniki