Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze się taki nie narodził żeby mu nie smakowały ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 560
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 560
Składniki
Białka ubić mikserem ze szczyptą soli na bardzo sztywno, wsypać budyń, cukier wanilinowy, cukier, mąkę, dodać żóltka, wlać mleko i mikserem połączyć składniki.
Jabłka powinny być bardzo cienko pokrojone. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na cienkie kawałeczki, wsypać do ciasta i łyżką wymieszać.
Olej rzepakowy musi być bardzo mocno rozgrzany. Na bardzo gorącym oleju smażyć nie duże porcje placuszków na złocisto z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy a potem na talerz.
Placuszki są również smaczne bez jabłek.