Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na upał, bo lekki, bez pieczenia i bardzo szybki :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 398
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 398
Składniki
Żelatynę rozprowadzam w ok. 1/3 szklanki gorącej wody. Brzoskwinie odsączam, a następnie dokładnie miksuję. Cztery łyżki zmiksowanych brzoskwiń odkładam do kubeczka, wykorzystam je do dekoracji. Do reszty zmiksowanych brzoskwiń dodaję jogurt, skórkę cytrynową oraz cukier puder i całość dokładnie mieszam. Na koniec dodaję żelatynę i ponownie mieszam. 4 dowolne foremki o średnicy ok. 5 cm przepłukuję zimną wodą i wypełniam je deserem. Następnie wstawiam desery do lodówki na ok. 2 godziny. Kiedy dobrze zastygną, odwracam foremki i deser przekładam na talerzyk. Jeśli deser jest oporny i nie chce wyjść, wkładam foremkę z deserem na chwilkę do gorącej wody. Śmietanę ubijam, czekoladę rozpuszczam, albo trę na tarce. Na każdy deser kładę po łyżce brzoskwiń z kubeczka. Ubitą śmietanę wykładam wokół deseru za pomocą szprycy, ale możecie to zrobić również łyżką. Całość polewam czekoladą. Deser jest gotowy. Smacznego :)