Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek z brzoskwiniami na kruchym spodzie z dodatkiem powideł śliwkowych.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35932
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 154
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 265
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 316
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35932
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 154
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 265
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 316
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia posiekać z zimną margaryną. Dodać cukier puder, żółtka oddzielić od białka i dodać do ciasta. Wyrabiać do połączenia składników. Oddzielić 1/3 ciasta, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.
Resztę ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować powidłami.
Brzoskwinie pokroić w półplasterki i ułożyć na cieście.
Z białek ubijamy na sztywno pianę. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo cukier oraz sok z cytryny. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy łyżką. Pianę wylewamy na ciasto i ścieramy zmrożone ciasto na tarce o dużych oczkach.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. 60 min. Życzę smacznego :-