Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser jest łatwy w przygotowaniu, nie wymaga wyszukanych składników i jednocześnie smakuje niebanalnie!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1037
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1037
Składniki
- Brzoskwinie obrać, przepołowić i usunąć pestki (można zastąpić tymi z puszki), włożyć do małego rondla z cukrem cynamonem i winem (300 ml). Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. W tym czasie można przygotować bitą śmietaną (należy przygotować według przepisu na opakowaniu)
- Wyjąc owoce, ułożyć na talerzu po dwie połówki a płyn zagęścić roztworem z mąki (aby to zrobić należy jedną czubatą łyżeczkę maki rozpuścić w szklance ze 100 ml wina tak by nie było grudek). Płyn wraz z roztworem należy zagotować tak aby zgęstniał. Polać nim brzoskwinie, przyozdobić bitą śmietaną. Do deseru można dodać dwie gałki lodów o ulubionym smaku.