Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta z pomidorami
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
Składniki
Bułki pokroić na mniejsze kromeczki ok 1,5 cm grubości. Skropić lekko oliwą z oliwek ( użyłam 2 łyżki). Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez ok. 8 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika nacieram grzanki ząbkiem czosnku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Doprawić solą,pieprzem, dodać posiekaną bazylię, przeciśniętym przez praskę ząbek czosnku oraz jedną łyżeczkę oliwy. Wszystko razem wymieszać. Tak przygotowane pomidory nakładamy na grzanki i gotowe! Smacznego!