Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo smaczna zupa-krem. Dzięki zmiksowaniu można w niej przemycić pietruszkę i cebulę, których np. moja córka nigdy by nie tknęła :) Polecam.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 42
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 208
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 42
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 208
Składniki
Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Łodygi selera kroimy w mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę obieramy, cebulę kroimy w grubą kostkę.
Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą w ilości, która pozwoli je jedynie przykryć. Im mniej wody, tym zupa będzie bardziej gęsta i aksamitna. Dodajemy wszystkie przyprawy: liście laurowe, przyprawę do zup, zioła prowansalskie, pieprz, kurkumę oraz paprykę. Gotujemy pod przykryciem.
Kiedy warzywa będą miękkie, wyławiamy liście laurowe i miksujemy zupę. Nalewamy zupę do talerzy, do każdej porcji dodajemy po łyżeczce gęstej śmietany i szczyptę natki pietruszki. Zupa świetnie smakuje podana z grzankami. Smacznego.