Bób z kaszą bulgur i soczewicą

Bób z kaszą bulgur i soczewicą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Czas na bób

Składniki

  • 100 g bobu
  • 100g soczewicy
  • 100 g kaszy bulgur
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • garść listków miety
  • dymka
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. W osolonym wrzątku oddzielnie ugotowałem bulgur, bób i soczewicę, osączyłem.
    Bób obrałem ze skórki. Natkę pietruszki, miętę i dymkę drobno posiekałem. Wszystko wymieszałem z łyżką startej skórki i sokiem cytrynowym, uprażonymi orzeszkami pinii, oliwą, solą i pieprzem. Nałożyłem do szklanek. Udekorowałem mietą.

Komentarze do przepisu (5)

Jagodzianka17 07 czerwca 2017
Jak dla mnie super :)
Bellapi 08 czerwca 2017
uwielbiam bób :)
bellamozzarella 10 czerwca 2017
porcyjkę poproszę ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 g bobu
  • 100g soczewicy
  • 100 g kaszy bulgur
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • garść listków miety
  • dymka
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
Składniki