Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa lub osobne danie ;-D
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Wlej na patelnię nieco oliwy i postaw na małym ogniu. Dodaj drobno pokrojony boczek. Usmaż go na złoto mieszając od czasu do czasu i zdejmij patelnię z ognia.
Pokrój pomidory i dorzuć do boczku. Dodaj bób z zalewą i podgrzewaj na niedużym ogniu, aż zawrze, a sos trochę odparuje i zrobi się kremowy.
Domieszaj jeszcze nieco oliwy extra vergine i octu, a następnie dopraw do smaku. Posyp Bób listkami bazylii i postaw naczynie na stole.