Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie mięciutka, aromatyczna rolada z papierówkami i dżemem brzoskwiniowym własnej roboty. Dużym plusem jest to, że wszystko pieczemy razem, czyli prosto, smacznie i szybko:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Papierówki obrać, pokroić na plasterki, obsypać cynamonem. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować cieniutko masłem, rozłożyć pokrojone w plasterki jabłka, gdzieniegdzie położyć po troszeczku dżemu brzoskwiniowego. Żółtka ubić z cukrem na puszysta masę, dodać 2 łyżki oleju, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać mikserem. Na koniec dodać ubite na pianę białka i delikatnie połączyć już tylko szpatułką. Tak powstałą masę wylać na blachę z jabłkami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 20-25 minut ( cały czas sprawdzałam czy się nie spieka). Wyjąć, przykryć lnianą ściereczką i szybko obrócić "do góry nogami". Zdjąć papier do pieczenia i delikatnie zrolować roladę jabłkami do środka. Posypać cukrem pudrem. To moja pierwsza rolada, więc tym bardziej jestem dumna, że nic się nie rozpadło :) A dodatkowo zajęło mniej czasu niż niejedno ciasto. Bardzo polecam!