Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka lub danie główne:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży,odrobiny mleka,cukru i łyżeczki mąki. Przykryć na 10-15min,by drożdże ruszyły. Do miski dać mąkę,mleko,sól i zaczyn.Wymieszać i zotawić na poł godz.do wyrośnięcia.
Gdy ciasto jest odpowiednio wyrośnięte ,na patelni rozgrzać masło klarowane. Łyżką kłaść małe placuszki i usmażyć z dwóch stron. Odsączyć na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.
Udekorować jogurtem,kawiorem,łososiem,koperkiem i cytrynką.
Smacznego życzę!