Bite bitki z wieprzowinki

Przepis dnia 2011-04-03
Bite bitki z wieprzowinki
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Stare dobre danie, sprawdzone i polecane przez wielu mistrzów.

Składniki

  • szynka surowa, 1 kg.
  • mąka, 250 ml.
  • sól i pieprz, do smaku
  • przyprawy: do mięsa wieprzowego, gyros i jaki lubicie, dobrze jest dodać dwie lub trzy różne przyprawy
  • olej, 200ml.

Przygotowanie

  1. Mięso rozbijamy jak na kotlety, posypujemy wszystkimi przyprawami. Obtaczamy w mące i smażymy na patelni do zrumienienia kilka minut z każdej strony każdy.

  2. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą (bez soli i żadnych kostek) dusimy ok 60 min.

  3. Mięso jest tak delikatne, że rozpływa się w ustach.

  4. Przepis jest bardzo stary w naszej rodzinie, od kilku pokoleń nieudoskonalany (tylko przyprawami j/w). POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (9)

jagoda114 28 marca 2011
Wygląda bardzo smakowicie i jak ładnie podane, chętnie bym spróbowała. Do ulubionych.
Konto usunięte 28 marca 2011
pyszniutko wygląda moje ulubione Pozdrawiam
irma 28 marca 2011
Narobiłeś mi smaka. Apetycznie wygląda i pięknie przystrojone danie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • szynka surowa, 1 kg.
  • mąka, 250 ml.
  • sól i pieprz, do smaku
  • przyprawy: do mięsa wieprzowego, gyros i jaki lubicie, dobrze jest dodać dwie lub trzy różne przyprawy
  • olej, 200ml.
Składniki