Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto z owocami i galaretką
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Galaretki przygotować wg opisu na opakowaniu. Przygotować biszkopt Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Następnie partiami ( po łyżce ) powoli dodawać cukier cały czas ubijając. Kolejno dodać jajka. Do masy wsypać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać łyżką aby składniki się połączyły. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć delikatnie ciasto, wyrównać i piec w temperaturze 180st przez ok 30min. Tężejącą galaretkę agrestową zmiksować mikserem z serkiem waniliowym (do galaretki po łyżce dodawać serek) Na wystudzony biszkopt wylać piankę agrestową, następnie ułożyć na przemian pokrojone na kawałki owoce i zalać je tężejącą galaretką pomarańczową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia