Biszkopt z borówkami

Biszkopt z borówkami
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Lekki biszkopt z borówkami amerykańskimi.

Przygotowanie

  1. Borówki umyć i osuszyć.

  2. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Wciąż ubijając dodawać po łyżce cukru a następnie po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.

  3. Masę wlać do tortownicy o średnicy 24 cm, natłuszczonej i wysypanej mąką. Borówki rozmieścić na powierzchni ciasta.
    Biszkopt piec przez około godzinę w temperaturze 180 st. Celsjusza. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.

  4. Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 14 sierpnia
Prosto i smacznie :)
Składniki