Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 28
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2087
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 28
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2087
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.
Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy. Wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 160-170ºC około 35-40 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.