Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny deserek.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 718
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 718
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, wsypując powoli cukier. Następnie dodać żółtka i obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy 24x24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Wykonanie masy: Zagotować 1 ¼ szklanki soku jabłkowego, a karpatkę rozpuścić w jednej szklance soku i wlać do gotującego soku jabłkowego i stale mieszając gotować przez 3 minuty. Po wystudzeniu utrzeć z masłem. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić w poprzek na pół, nasączyć ponczem oba blaty i przełożyć masą( 1/3 masy zostawić na gorę placka) Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić, polać gotowy placek i odstawić w chłodne miejsce.