Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4803
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4803
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Mleko, sól, cukier, masło i mąkę razem wymieszać. Na końcu wsypać drożdże i wymieszać. Powstałe ciasto przełożyć do foremki i odstawić w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość.
Jeżeli ciasto nam już urosło, to wstawiamy je do zimnego piekarnika i nastawiamy temp. 180st. C. Pieczemy ok. 45 min - do suchego patyczka. Smacznego.