Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, pogoda za oknami niestety daleko od tej wiosennej, dlatego zapraszam na rozgrzewającą i bardzo pożywną zupę. Już od dłuższego czasu w lodówce zalegały mi buraczki, więc coś trzeba było z nich zrobić. Postawiłam na barszcz ukraiński. Przewertowałam internet i powstało coś przepysznego. Zapraszam :)
Polecam.
Odsłon: 502
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 428
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 754
Polecam.
Odsłon: 502
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 428
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 754
Składniki
Fasolę moczyć w wodzie przez całą noc. Do dużego garnka włożyć żeberka zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, dodać por, liście laurowe i ziele angielskie, gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjąć mięso i odcedzić wywar. Marchew, pietruszkę, buraczki, seler obrać, następnie opłukać i pokroić w słupki. Ziemniaki również obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Umytą sałatę drobno pokroić. Do odcedzonego wywaru dodać fasolę i pokrojone buraczki, gotować na małym ogniu. Po ok. pół godziny dodać marchew, seler, pietruszkę i nadal gotować. Po chwili dorzucić ziemniaki. Na sam koniec gdy warzywa są prawie miękkie dodać sałatę lodową. Gdy warzywa są miękkie do zupy dolewamy zakwas buraczany, doprawiamy octem, pieprzem i solą. Na sam koniec dodajemy posiekany drobno koperek.
Można podawać z pokrojonym mięsem z żeberek.
Smacznego :)