Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 632
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1835
Polecam.
Odsłon: 5675
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 632
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1835
Polecam.
Odsłon: 5675
Składniki
Buraki umyć i przekroić na pół, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać obraną cebulę, seler i por w całości, dodać sól. Kiedy wywar zacznie wrzeć dodać ocet. Gotować na małym ogniu do miękkości, nie może wrzeć.
Gdy buraki będą miękkie, wywar odstawić w chłodne miejsce. Jabłka pokroić w skórkach w ćwiartki i wykroić gniazda. Włożyć na wierzch wywaru i pozostawić do leżakowania przez całą noc.
Następnie buraki wyjąć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić z powrotem do wywaru. Zagotować. Na końcu dodać czosnek i pieprz. Jeżeli chcemy podać klarowny barszcz przed podaniem przecedzamy. Barszcz można podawać z uszkami, pasztecikami lub krokietem.