Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały to jedno z moich ulubionych dań, nie tylko od święta :-)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 49
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2263
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1604
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 49
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2263
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1604
Składniki
Do garnka z 2 litrami zimnej wody dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Następnie dorzucamy chrzan, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 15 minut. Gdzieś w międzyczasie gotujemy jajka na twardo :-) Do garnka wlewamy dobrze rozmieszany zakwas. Dodajemy lekko rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku i konkretną ilością majeranku. Śmietanę rozrabiamy w szklance. Dodajemy kilka łyżek zupy, dokładnie mieszamy i powoli dodajemy do barszczu, cały czas mieszając. Barszcz podajemy z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) W innej wersji można użyć białej kiełbasy zamiast wędzonej. Trzeba wtedy do tych samych proporcji składników dodać ok. 200 g wędzonego boczku na samym początku gotowania, a kiełbasę dodajemy pokrojoną w plasterki razem z jajkiem już na talerzu. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)