Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejne szybkie ciasto bez pieczenia z moimi ulubionymi bananami. Można użyć maślanych lub kakaowych herbatników, wedle upodobana. Ciasto jest bardzo proste, pyszne i pięknie się prezentuje.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 11
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2217
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 240
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1540
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 11
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2217
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 240
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1540
Składniki
Ciasto robię w formie 20x30cm. Mąkę pszenną i ziemniaczaną zalać częścią mleka, dodać żółtka, dokładnie wymieszać. Pozostałą część zagotować wraz z cukrami. Ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć, dodać wystudzony budyń, dobrze ucierać na puszysty krem. Banany obrać, zgnieść widelcem, pokropić sokiem z cytryny. Dodać do kremu budyniowego.
Formę wyłożyć papierem. Ciastka układamy na papierze, wykładamy 1/3 masy. Przykryć kolejną warstwą herbatników i masą. Całość przykryć pozostałą częścią ciastek na którą wykładamy trzecią warstwę masy. Banany kroimy w plastry, kropimy sokiem z cytryny i układamy na wierzchniej warstwie kremu. Galaretki rozpuścić w 750ml wody. Gdy galaretka zacznie tężeć wyłożyć ją na owoce. Ciasto wstawiamy do lodówki.