Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bagietki dla miłośników ciabatty. Łatwe i zdrowe. Polecam.
Polecam.
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 688
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2183
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1492
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 189
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 629
Polecam.
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 688
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2183
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1492
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 189
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 629
Składniki
Mąkę przesiewam do miski. Dodaję suche drożdże i sól. Do suchych składników wlewam stopniowo ciepłą wodę. Ciasto wyrabiam, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu na około godzinę.
Wyrośnięte ciasto dzielę na trzy części, a z każdej z nich formuję bagietkę. Bagietki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dodatkowo oddzielam je od siebie paskami z papieru. Przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu pod przykryciem na kolejne 30 minut.
Wyrośnięte bagietki nacinam nożem i wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 st. C. na dno piekarnika wkładam żaroodporne naczynie wypełnione wodą. Piekę około 25 minut.