Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała babka na nadchodzące święta.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 544
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1435
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 133
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 544
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1435
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 133
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić , ubić sztywną pianę z białek, utrwalić ją cukrem mi chwilę jeszcze ubijać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, żurawinę i delikatnie wymieszać łyżką. Na końcu dodać ciepłe masło i też wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej, posypanej wiórkami formy babkowej. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.