Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem jabłka
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32649
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32649
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 132
Składniki
Przygotowujemy formę na babkę . Nagrzewamy piekarnik do 180˚C. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Mikserem ucieramy masło z cukrem na puszysty krem a następnie dodajemy stopniowo jajka. W drugie misce przesiać mąkę, dodać sodę i proszek do pieczenia. Do ubitej masy dodać czekoladę i mleko (opcjonalnie rum) i wszystko delikatnie wymieszać. Następnie dodać mieszankę mąki i wszystko zmiksować do połączenia się składników. Obrać dwa jabłka i pokroić w grubsze cząstki(paski). Najpierw wyłożyć połowę ciasta do formy i rozłożyć jabłka. Wszystko przykryć drugą częścią ciasta i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 40-45 minut ( do tzw. Suchego patyczka) Babkę ostudzić, wyłożyć na paterę i posypać cukrem pudrem. Można podawać z dodatkami np. bitą śmietaną.